Varaa pöytä

Meidän tarina

Helsinki-Ravintolat historiaa

& ravintolaperheemme jäsenet

Olemme ravintola-alan helsinkiläinen perheyritys pitkällä historialla. Yrityksemme muodostavat tällä hetkellä seitsemän yhtiön kokonaisuuden. Töölöläiset klassikkoravintolat Kuu, Carelia, Kuukuu sekä Café Tintin Tango saivat 2020 seurakseen Kampin kaupunginosaan avatun Viinibaari Apotekin. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluvat myös Helsingin keskustassa toimiva Hotelli Finn sekä viinimaahantuontiyhtiö Carelia Wines.

Kokonaisliikevaihto vuonna 2023 oli noin 9,5 miljoonaa euroa ja vakituista henkilöstöä oli noin 50 työntekijää. Yhtiöitä johtaa perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Asta Nurmilaukas sekä hänen poikansa, jatkavaa sukupolvea edustava Tio Tikka. He myös omistavat yhtiöt puoliksi.

Lämpimästi tervetuloa viihtymään ravintoloihimme!

Ravintola KuuKuu

Ravintola KuuKuu on rento kotimainen kortteliravintola Töölön sydämessä. Ruokatyylimme on sopiva sekoitus perinteisiä makuja ja modernia keittotaitoa. Kaikki ruoka valmistetaan tuoreista raaka-aineista käsityönä. Suomalais-skandinaavisia klassikoitamme ovat esimerkiksi Toast Skagen –katkarapuleipä ja lohikeitto.

Viihtyisässä baarissamme voi laatujuomien kanssa nauttia omassa keittiössämme valmistettuja sopuhintaisia annoksia. Avaran ravintolasalin ja baarin lisäksi käytettävissä on kaksi yritystilaisuuksiin, kokouksiin ja perhejuhliin sopivaa rauhallista kabinettia. Kesällä palvelee myös aurinkoinen terassi, johon voi pistäytyä ruokailemaan tai vaikka vain lasilliselle seuramaan Museokadun elämää.

www.kuukuu.fi

Ravintola Carelia

Ravintola Carelia on viihtyisä brasserie Helsingissä, jossa ranskalaiset vaikutteet ja vanhan ajan tunnelma kohtaavat ainutlaatuisessa vanhan apteekin miljöössä. Rento brasserie-ilmapiiri kutsuu viihtymään sekä nauttimaan hyvästä ruoasta ja tyylikkäistä juomista.

Löydät meidät keskeltä Helsinkiä Kansallisoopperaa vastapäätä. Keskeisen sijaintimme vuoksi meille on luonteva jatkaa illalliselle tai lasilliselle oopperanäytöksen jälkeen tai muuten vain nauttimaan ranskalaisen keittiön klassikoista. Tarjoamme runsaan à la carten ja viinien valikoiman ja Carelian viinikellari onkin erityisen tunnettu laajasta tarjonnastaan. Olemme kaikenikäisten suosittu kohtaamispaikka Helsingin sydämessä!

www.ravintolacarelia.fi

Ravintola kuu

Ravintola Kuu avattiin Töölönkadulle toukokuussa 1966. Ravintolan nimi viitannee aikakauden avaruustoimintaan sekä kuulentojen ajankohtaisuuteen. Jo alusta alkaen suomalainen ravintola Kuu on ollut varsinkin töölöläisten asiakkaiden rakastama! Kuusta löydät kotimaisen keittiön parhaimmat raaka-aineet; kalat, marjat, lihat ja sienet sesongin kasviksia unohtamatta. Kuussa viihtyy niin perheporukalla kuin liikeillallisellakin. Vuonna 2023 Kuu laajeni ympärivuotisella viihtyisällä lämmitetyllä terassilla.

www.ravintolakuu.fi

Tin Tin Tango

Tervetuloa Café Tin Tin Tangoon! Mannermainen kahvila Töölöntorin laidalla on ollut suosittu avaamisestaan vuodesta 1994. Päivä alkaa hyvin Café Tin Tin Tangon kuuluisalla runsaalla aamiaisella. Erilaisia aamiaisia tarjoillaankin koko päivän ajan aamusta iltaan. Lisäksi tarjolla leivonnaisia, salaatteja ja toasteja, arkena lounasaikaan tarjolla myös päivän keitto. Illalla tunnelmallista taustamusiikkia, hillittyä puheensorinaa sekä laaja olut-, siideri- ja viinivalikoima.

Café Tin Tin Tangon lämmin ja kotoisa korttelikahvilan ilmapiiri onkin saanut ystäviä ympäri maailman ja ystävät kutsuvatkin kahvilaa nimellä Tintti tai vain olohuoneeksi. Persoonallisen kahvilamme erikoisuutena on pesukone sekä kuivausrumpu, joten lounaan ohella meillä hoituu pyykitkin!

www.tintintango.fi

Viinibaari Apotek

Historiallinen Helsingin XII Joutsen apteekki toimi yli sadan vuoden ajan Lapinlahdenkadun ja Eerikinkadun kulmassa. Alkuperäistä suojellun jugendapteekin sisustusta kunnioittavan remontin jälkeen syntyi uusi viinibaari – Apotek. Keittiömme tarjoaa sesongin raaka-aineista rakennettujen vaihtuvien pikkuannosten lisäksi viinin kanssa maistuvaa naposteltavaa; huolella valittuja juustoja, leikkeleitä, pateita ja kasvisruokia.

Apotekin viinivalikoima koostuu suurilta osin oman viinimaahantuontimme Carelia Winesin tuotteista. Valikoima painottuu pitkälti käsityönä tehtyihin perheomisteisten tilojen laatuviineihin, joissa maistuu alkuperä, rypäle ja terve kasvuympäristö. Pulloittain myytävä, yli sata vaihtoehtoa sisältävä viinilistamme vaihtuu usein saatavuuden mukaan. Apotekista löydät lääkettä niin nälkään kuin janoonkin, kesällä myös viihtyisällä terassilla!

www.viinibaariapotek.fi

Hotel Finn

Nuorekas ja uudistuva Hotelli Finn tarjoaa vierailleen kohtuuhintaista ja laadukasta majoitusta aivan Helsingin ydinkeskustassa. Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilökuntamme tuntee kaupunkinsa ja on valmiina auttamaan asiakkaita kaikissa ongelmissa ja kysymyksissä. Keskeinen sijainti arvokkaan keskustakivitalon ylimmissä kerroksissa. Pienen perhehotellin asiakaskeskeinen palvelu. Perinteet vuodesta 1960.

www.hotelfinn.fi

Carelia Wines

Maahantuomiamme viinejä on saatavilla useissa ravintoloissa Helsingistä Ouluun. Monet viineistämme tulevat pieniltä, itsenäisiltä viljelijä-tuottajilta. Viinejämme on saatavilla myös Alkon vakio- ja tilausvalikoimassa.

www.careliawines.fi